Doelstelling

Een actieve club
De NAFVA is een vereniging van actieve vrijetijdsfotografen en telt zo’n 75 leden. Deze komen merendeels uit Amsterdam, Amstelveen en randgemeenten, maar ook uit verder weg liggende plaatsen als Almere, Purmerend, Leiden en ’t Gooi.

Stimuleren
Doel is om elkaar te stimuleren in het bereiken van een hogere kwaliteit in de eigen fotografie en te communiceren over foto’s. Je vindt er dan ook een podium en klankbord, je kunt discussiëren en hoort opbouwend commentaar op je eigen werk. En je maakt kennis met het veelzijdige werk van anderen. Als iets goed is, zeggen we dat en eventuele kritiek is altijd gemotiveerd:  je moet er mee verder kunnen. Foto’s worden in ieder geval met respect behandeld. Niemand drukt je in een bepaalde richting, maar je krijgt impulsen om je verder te ontwikkelen op de manier die je zelf kiest.

Contacten
Zolang je ergens een fotocursus volgt, krijg je meestal voldoende kritische begeleiding en stimulansen. Maar daarna? Vrienden en huisgenoten vinden je foto’s al snel ‘mooi’, of hebben weinig interesse. Dat schiet niet op. Als je meer wilt doen met je foto’s, kom je in een goede fotoclub al snel verder. Je vindt er de contacten om te communiceren over je werk en over de fotografie in al zijn facetten. Je treft er mensen die met dezelfde fotografische problemen worstelen, en anderen die er oplossingen voor hebben. Zij kunnen je steunen en adviseren, je vindt geestverwanten en kunt in elk geval veel leren.