Workshops

Nieuwe workshop in het najaar:

Ton Kinsbergen ‘Een tweede blik’

Deze workshop wil fotografen met verschillende interesses stimuleren om hun creativiteit en inventiviteit in te zetten om, met behoud van hun persoonlijke voorkeur, een frisse kijk te ontwikkelen op hun werk en fotografische vaardigheid.

Het gaat in deze workshop om je persoonlijke fotografie én je fantasie. De eerste opdracht bestaat uit het begrip “de liefde”. Die liefde kan er zijn voor je kinderen, je vakantieland, maar natuurlijk ook voor je partner, de buurt waarin je woont of waar je geboren bent. Een heel scala aan fotografische oplossingen kun je aanwenden om dit begrip te visualiseren: van straat- tot portretfotografie, van reis- tot reportagefotografie. Ton staat de cursisten bij in hun fototechnische oplossingen, en ziet graag de individuele creativiteit tegemoet, waarmee zij de opdrachten gaan invullen. De opdrachten bieden genoeg ruimte aan de individuele cursist om zijn/haar specifieke vaardigheden en interesses in te zetten.

Afhankelijk van de samenstelling van de groep qua niveau en ambitie zal het totaal aantal opdrachten 2 of 3 bedragen. De resultaten zullen met alle cursisten geëvalueerd worden, de docent zal de resultaten bespreken, en de cursisten individueel adviseren over inhoudelijke en technische oplossingen.

De naam ‘een tweede blik’ is gekozen om allemaal nog eens goed om ons heen te kijken. Daar gaat het in de fotografie immers om.

Workshop docent Ton Kinsbergen werkt als beroepsfotograaf en (part time) docent aan verschillende kunstacademies. Ton heeft de afgelopen 30 jaar als reclamefotograaf en filmer in Nederland en het buitenland gewerkt, en de laatste jaren ook als beeldend kunstenaar: www.tonkinsbergen.com.

Ton heeft tevens ervaring opgedaan als gast- en hoofddocent bij verschillende opleidingen, o.a. bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag en de Fotoacademie in Amsterdam. Hij trad bij de NAFVA in het seizoen 2016/17 op als jury van de Projectiewedstrijd.

 

Locatie: Pelgrimskerk, Kempezaal. Begindatum maandag 1 oktober (6 maandagen om de 2 weken, 19-22 uur). Kosten € 150,-. Aanmelding kan vanaf heden bij Ton Mijs.