Uitagenda & Links

Klik hier voor de FOTO-AGENDA - De beste foto-exposities en -evenementen in Nederland en België.

Hier op FOTOEXPOSITIE.NL staat een mooi overzicht van expo's in musea en galerieën.

En hier vind je de landelijke activiteitenagenda van de Fotobond.

In Amsterdam

 

Beurs van Berlage t/m 31 januari: 'Intimate Audrey' Hepburn. Een bijzondere expositie ter ere van haar 90e geboortedag in Brussel en haar jeugd in Nederland. De expositie belicht het meisje, de vrouw, de moeder. De vrouw achter de legende. Met veel foto's, accessoires, kleding en andere memorabilia.

Stadsarchief Amsterdam t/m zondag 16 februari: 'Modern Perspectives'. Over foto en film in de jaren 1920-1940, i.s.m. Eye Filmmuseum.

Foam t/m woensdag 4 december: het eerste restrospectief van de veelzijdige Hongaars-Franse fotograaf Brassaï. Hier staat meer info.

Huis Marseille t/m zondag 1 december: grote overzichtstentoonstelling van de beroemde fotograaf Berenice Abbott (1898-1991), 'Portretten van het moderne leven'. Hier staat mee info.

Buiten Amsterdam

Museum de Fundatie in Zwolle t/m zondag 5 januari: Congo Tales. In de filmische en surrealistische portretten die fotograaf Pieter Henket maakte van bewoners van het Congobekken - het grootste tropische regenwoud ter wereld, in het Amazonegebied - komen de magie en mysteries van het vrijwel onbekende, maar voor de wereld zo belangrijke gebied tot leven.

​​Fotomuseum Den Haag t/m 8 december: Photo-Secession in Holland 1890-1937.

Het nieuwe Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert tot en met 15 maart 2020 een oeuvre-tentoonstelling van fotograaf Jimmy Nelson.