ANDER NIEUWS

Update 11 mei 2020

FOTOBOND - 'EEN BEELD VAN DEZE TIJD'

Het coronavirus heeft ook de fotografie in zijn greep. Fotoclubs hebben noodgedwongen geen bijeenkomsten meer, wat ten koste gaat van fotobesprekingen, exposities en vooral (nieuwe) uitdagingen. Ook exposities gaan voorlopig niet door. De ene fotograaf is nog actief bezig, de ander mist inspiratie. Uitdagende mogelijkheden doen zich op dit moment niet al te veel voor. 

Daarom introduceert de Taakgroep Wedstrijden & Exposities een éénmalig online beeldverhaal op de website van de Fotobond, met als thema: 'Een beeld van deze tijd'.

De looptijd is van 5 mei t/m 1 juni. 

Ieder lid mag één foto insturen. Alle foto’s worden toegankelijk en zichtbaar gemaakt op de website. Het is geen wedstrijd en er zijn ook geen prijzen. Echter, 5 foto's, geselecteerd door de Taakgroep Wedstrijden en Exposities, zullen worden geëxposeerd op de Grote Fotobond Expositie vanaf 13 november. 

De naam van de foto moet bestaan uit uw voornaam-achternaam.jpg en de lange zijde van de foto mag niet meer dan 2000 px zijn.

Met vriendelijke groet,

Gerda Gallé

Bondsbureau Fotobond.

FOTOTOUR IN SURINAME

Etienne Tjon Sjoe Sjoe (FVGVB) organiseert van 21-29 november 2020 in samenwerking met fotograaf Judith Redmount een fantastische fototour in Suriname: 'Verborgen Schat'. Op deze website staat meer informatie.

FOTOBOND - 'OPEN FOTO CUP'

 

Open Foto Cup: fotowedstrijd voor iedereen!
De winnende foto’s worden geëxposeerd in het Rietveld Paviljoen in Amersfoort.

Met 'Vrijheid' als thema opent de Fotobond haar deuren voor alle fotografen in Nederland: '75 jaar Vrijheid: in verleden, heden en toekomst'.

Van 1 april tot 1 oktober 2020 kunnen alle fotoliefhebbers in Nederland, leden én niet leden van de Fotobond, met maximaal 10 foto’s deelnemen aan de Foto Cup 2020.
Wie wil er nou niet met zijn of haar foto exposeren in het Rietveld paviljoen?

 

FOTOBOND - 'IN BEELD'

 

De nieuwe 'In Beeld' is uit! Hier staat de link naar nr. 98, mei 2020. Houd vooral de site van de Fotobond in de gaten voor het laatste Coronanieuws!

FOTOBOND - 'LANDELIJK MENTORAAT'

 

De uiterste inschrijfdatum van het Landelijk Mentoraat van de Fotobond is uitgesteld naar 8 augustus. Hopelijk zijn dan de maatregelen omtrent het virus versoepeld of stopgezet. Hier staat de begeleidende brief waarin de data vermeld staan. Invloed van dit uitstel op de periode waarin het mentoraat gegeven wordt is minimaal.

AFDELING 10

 

De ALV en de Afdelingswedstrijd van 8 april zijn uitgesteld tot na de zomer. Hier staat de berichtgeving vanuit het secretariaat van de Afdeling.