VERENIGINGSNIEUWS

geactualiseerd op 5 augustus 2020

 

Voor de leden:

In de ledensectie staat hier - na inloggen - een videoboodschap van Willem M.

Onze zomerexpositie in de Posthoornkerk met het thema 'Stad in Beweging' is open!

Van de 360 ingezonden foto's hangen er 100 in de grote expositieruimte, fraai tegen zwarte gordijnen. Van iedere inzender is minstens één print opgehangen. De keuze werd gemaakt door een selectiecommissie die bestond uit Jaap H., Francisca S., Wim B., Ad V. en het organiserend comité. John S. verzorgde het printen, de passe-partouts en het inlijsten. De niet-geprinte foto’s worden vertoond in een doorlopende slideshow, ook zeer de moeite waard.


Het is een pláátje geworden in een fantastische ruimte!

Rob Godfried exposeert in De Koffie Academie zijn 'Afrikaanse beelden'. De foto’s op deze expositie zijn gemaakt in Ghana, Kenia, Oeganda en Ethiopië. Sommige zijn op reis in het land gemaakt, de meeste op of rond plekken waar hij langere tijd verbleef. Hij leerde er de mensen kennen en de mensen kenden hem en zijn camera.

De foto’s zijn te koop. De opbrengst gaat geheel naar de communityprojecten, opgezet en uitgevoerd door groepjes of gemeenschappen zelf. Er komt geen NGO of overheid aan te pas. Rob bemoeit zich er niet mee maar blijft wel zeer betrokken.

 

Locatie: Overtoom 95, 1054 HD Amsterdam.

Dinsdag 30 juni tot vrijdag 28 augustus.

Openingstijden ma t/m vrij 8.30 - 17.00 uur, za en zo 9.00 -17.00 uur.

​Murni Latif exposeert t/m maandag 24 augustus in De KunstGreep, 'het bruisende hart' van Oostzaan. Op de begane grond en op de eerste verdieping hangen werken uit zijn series Asymmetry, Berg(d)ingen, Collateral Art, Mood Swings, Poolscapes, Shattered, en Shutter. En een totaaloverzicht van de serie Beyond the Point of no Return.

Ben je geïnteresseerd in een rondleiding? Neem dan even contact met hem op. Na inloggen vind je zijn telefoonnummer en mailadres in bulletin nr. 05.

Locatie: Kerkbuurt 4, 1551 BD Oostzaan Openingstijden. Vrij toegankelijk op ma-di-do van 8.30-17.00 uur, wo van 8.30-19.00 uur en vrij van 8.30-12.30 uur.

Zomeropdracht: Corona-quarantaine

Bespreking door Paul R. Max. 5 foto ́s of max. 1 serie/lid. Alles via de beamer. Uiterste inzenddatum: maandag 7 september vóór 12.00 uur. Stuur je niet-verkleinde (!) bestanden (jpg's 100% kwaliteit, sRGB, 300 ppi) via wetransfer.com naar projectie@nafva.nl onder vermelding van ‘zomeropdracht’. Zorg je ervoor dat je je voor- en achternaam (dus niet alleen je initialen) in de bestandsnamen opneemt?

Bondsfotowedstrijd

We hebben een mooie gedeelde 4e plaats behaald met drie bronzen stickers! Proficiat voor de fotografen en de wedstrijdcommissie die dit resultaat weer voor elkaar gekregen hebben. De foto's staan inmiddels in de gallery. Hier staan de stickerwinnaars, hier staat het juryrapport, hier staat de uitslag per club, hier de uitslag per foto en hier staat een video van de jurering.

Pieter Coenen - Corona.jpg

© Pieter Coenen - Corona-afstand

Stad in Beweging - April 2020

Paul de Meijer - Foto van de Maand Janua

© Paul de Meijer

Foto van de Maand - Januari 2020

SF 1e Prijs - Carien Lykles - 01.jpg

© Carien Lykles

1e Prijs Straatfotografie - Projectiewedstrijd

VO 1e Prijs - Francisca Sprey - 02.jpg

© Francisca Sprey

1e Prijs Vrij Onderwerp - Projectiewedstrijd

04 - Tine van Voorst-1.jpg

© Tine van Voorst - 24 pt.

BondsFotoWedstrijd 2020

ME 1e Prijs - Francisca Sprey - 01.jpg

© Francisca Sprey

1e Prijs Mens - Projectiewedstrijd

NA Gedeelde 1e Prijs - John Sarneel - 03

© John Sarneel

Gedeelde 1e Prijs Natuur - Projectiewedstrijd

NA Gedeelde 1e Prijs - Elitza Nedkova -

© Elitza Nedkova

Gedeelde 1e Prijs Natuur - Projectiewedstrijd