Meer informatie nodig of een bericht sturen?

Mail de secretaris op info@nafva.nl

Contributie

Gewone leden betalen € 110,- per jaar en jeugdleden tot hun 21e € 60,-. Dat is inclusief een exemplaar van ons Jaarboek én het lidmaatschap van de landelijke Fotobond. Word je in de loop van het jaar lid, dan betaal je alleen voor de resterende volle kalendermaanden na aanmelding. De penningmeester stuurt na aanmelding - en verder jaarlijks in september - de contributienota met alle betalingsgegevens.

Bestuur

Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, de vicevoorzitter, de secretaris, de penningmeester en het vijfde lid zonder portefeuille. Het dagelijks bestuur wordt aangevuld met enkele leden die specifieke taken hebben (wedstrijdcommissaris, workshopcommissaris en webmaster).

Informatie

Algemeen

De Nederlandse Amateur Fotografen Vereniging Amsterdam (NAFVA) bestaat al sinds 1887 en telt nu ca. 65 leden. We zijn breed gericht op elk fotografisch thema: straatfotografie, portret, natuur & landschap, journalistiek, abstract en autonoom, verhalende series en nog veel meer. Wij kennen dus geen eigen 'clubstijl'. Bij de NAFVA heerst er een collegiale sfeer waar we elkaar stimuleren in de eigen fotografische ontwikkeling. We streven daarin naar het hoogste niveau binnen de amateurfotografie.

Waarom de NAFVA?

Het doel van onze fotovereniging is om elkaar te stimuleren in het bereiken van een hogere kwaliteit in de eigen fotografie en te communiceren over foto’s. Je vindt er dan ook een podium en klankbord, je kunt discussiëren en hoort opbouwend commentaar op je eigen werk. En je maakt kennis met het veelzijdige werk van anderen. Als iets goed is, zeggen we dat en eventuele kritiek is altijd gemotiveerd: je moet ermee verder kunnen. Foto’s worden in ieder geval met respect behandeld. Niemand drukt je in een bepaalde richting, maar je krijgt impulsen om je verder te ontwikkelen op de manier die je zelf kiest.

Wat doen we?

We komen elke woensdagavond bij elkaar, behalve in juni, juli en augustus. Het programma bestaat uit het bespreken van elkaars foto's, lezingen door bekende fotografen, onderlinge wedstrijden, contacten met mede-amateurs enz. Daarnaast zijn er artistieke workshops voor gevorderden, gegeven door bekende (vak)fotografen. Soms zijn die gericht op een thema, maar vaker als 'persoonlijke begeleiding' naar een hoger niveau. Af en toe komt op een lezingavond een specifiek technisch foto-onderwerp aan de orde. De NAFVA is geen pure 'gezelligheidsvereniging'. Het belangrijkste doel is verbetering van de eigen fotografie van de leden, maar natuurlijk in een goede en collegiale sfeer. Hier staat veel meer informatie over onze activiteiten.

Clublocatie & Contact

We gebruiken de Tuinzaal van de Pelgrimskerk aan de Van Boshuizenstraat 560 in Amsterdam-Buitenveldert. De ingang van de kerk is aan Backershagen 12, 1082 GT Amsterdam-Buitenveldert.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, we beginnen om 20.00 uur. We pauzeren rond 21.00 uur en beëindigen de avond rond 22.00 - 22.15 uur.

 

Bereikbaarheid per auto: na 19.00 uur is er in de buurt voldoende gratis parkeergelegenheid.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer: tram 5 en sneltram 51 stoppen bij de halte Van Boshuizenstraat op de Buitenveldertselaan en dan is het nog ca. 500 m. lopen. Buslijnen 463 en 62 stoppen in de Kastelenstraat.

© All content and design on this website are copyrighted and protected against illegal downloading.