top of page

INLOGGEN & UITLOGGEN

Deze website bestaat uit een voor iedereen toegankelijk openbaar gedeelte én een aantal niet-openbare ledenpagina's: de 'Ledensectie'. Voor toegang tot die ledensectie moet je eerst een account hebben aangemaakt, zie hierna.

Inlogaccount aanmaken (= aanmelden als 'lid van de website')

(Pas op: dit is dus niet een aanvraag om lid te worden van de NAFVA zelf! Want je aanvraag tot lidmaatschap van de site kan pas plaatsvinden nadat je lid geworden bent van de NAFVA. De webmaster verifieert dat altijd vooraf).

Klik op 'Inloggen'. Op je desktop, laptop of tablet vind je dat rechts boven in de koptekst. Op een smartphone zit het menu rechts bovenin in het vierkantje met 'me nu' erop. Klik bij 'Nieuw op deze website?' op 'Inschrijven'. In het venster dat verschijnt tik je je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord in.

Klik dan op de balk met 'Verder'. Daarmee verstuur je automatisch je 'verzoek tot lidmaatschap van de website' naar de webmaster. De webmaster checkt of je daadwerkelijk lid bent van de NAFVA en stuurt je dan zo snel mogelijk een akkoordbericht terug (met Wix.com, dat is geen spam). De webjuf is een onverbeterlijk nachtmens dus overdag kun je op zijn vroegst pas in de loop van de middag een bevestiging verwachten. Pas daarna kun je daadwerkelijk inloggen met je gebruikte e-mailadres en hetzelfde wachtwoord, ook op je andere apparaten.

Inloggen

Je kunt op twee manieren inloggen: door op 'Inloggen' te klikken of door op een van de pagina's in de ledensectie te klikken. De eerste pagina (deze pagina dus) is de enige die vrij toegankelijk is.

Je ziet opnieuw hetzelfde inlogscherm verschijnen. Waarschijnlijk zie je je inloggegevens al staan, anders tik je ze nog even in. Het aanvinken van het vakje 'Onthouden' geeft je browser de opdracht om de inloggegevens te bewaren zodat je die niet telkens hoeft in te tikken. Dat aanvinken hoef je in principe maar eenmalig te doen, ook al zie je elke keer weer dat lege boxje. (Alleen als je de privacyinstellingen van je browser op erg scherp hebt gezet moet je elke keer je gegevens invoeren). Klik dan op de balk met 'Inloggen'.

 

Zodra je je naam (of het grootste deel ervan) ziet verschijnen op de plek waar eerst 'Inloggen' stond weet je dat je bent ingelogd. Zolang je bent ingelogd heb je ongehinderd toegang tot de ledensectie.

​​​Uitloggen

Hoeft niet, maar het kan. Klik op je naam en dan op 'Uitloggen'. Er kunnen nu twee dingen gebeuren:

1.      Sta je op dat moment toevallig nog op een van die afgeschermde pagina's? Dan springt meteen het inlogvenster weer tevoorschijn: de ledensectie wil je niet graag kwijt;-). Maar als je toch echt wilt uitloggen dan klik je dat inlogvenster weg met het 'sluitkruis' rechtsboven. Omdat je na uitloggen uiteraard niet meer in het ledengedeelte mag verblijven verschijnt automatisch de welkomstpagina.

2.      Sta je toevallig (of beter nog, met opzet) op een openbare pagina, dan kun je met 'Inloggen/Uitloggen' gewoon heen en weer schakelen.

 

Wachtwoord vergeten?

Heeft je browser je wachtwoord niet onthouden en ben je het zelf ook kwijt? Klik dan bij het inloggen op 'Wachtwoord vergeten?'. Er verschijnt een groot venster met 'Stel het wachtwoord opnieuw in'. Je tikt je e-mailadres in, klikt op de balk met 'Verder' en in het volgende venster zie je 'Controleer uw e-mailberichten'. Klik op 'OK'. Ga vervolgens naar de inbox van je e-mail en zoek de WIX-melding. Klik daar op de balk en tik je nieuwe wachtwoord twee keer in. Wijst verder de weg vanzelf.

Leesbaarheid

De webjuf ziet zelf niet al te best, dus het gekozen font en de grootte ervan beoogt de leesbaarheid zo goed mogelijk te houden. Tip: door je mobieltje horizontaal (dus in landscape) vast de houden wordt de tekst vanzelf groter weergegeven...

bottom of page