top of page

REGLEMENTEN & INSTUREN

NAFVA - Regels voor het Insturen van Digitale Bestanden

Universele exportinstelling: je digitale bestanden zijn altijd jpg's/jpeg's (dus géén tiffs of psd's) liefst niet kleiner dan ca. 3000px lange zijde in 100% kwaliteit, met kleurruimte sRGB en een resolutie van ca. 300 ppi. Maak daarvoor een exportpreset aan en gebruik die instelling voor alle foto's die je instuurt.

De toch nog wel forse bestanden stuur je niet als mailbijlage maar via wetransfer.com (gratis tot 2GB) naar het aangegeven e-mailadres.

 

Pas op: voorkom tikfouten in de e-mailadressen! WeTransfer ontdekt dat niet en verzendt toch. Maar de bestanden komen dan niet binnen en blijven 7 dagen in 'the cloud' hangen.

Zorg ervoor dat je bij wedstrijden de categoriecode (ME, SF, NA en VO Solo/serie) in de bestandsnaam opneemt, evenals je NAAM! Als je foto's ook een titel hebben zet die er dan ook nog in. Want als je ze alleen in de wetransfer-tekst zet raakt zoiets zoek.

Bij printwedstrijden zorg je voor een identieke codering op prints én bestanden. Dat maakt het organiseren en het gebruiken ervan overzichtelijker voor iedereen.

​De Fotobond en de Afdeling hebben hun eigen exportinstellingen, zie bij de betreffende Reglementen.

bottom of page